Найбагатшi жебраки

Олександр Мачула
Що не кажи, країна в нас заможна,
роками збіжжя ми збираєм тони!
Однак не думали, що в президента можна
із золота побачити… батони!

Найкращі пощастило надра мати,
коштовностей в глибинах цілі гори –
янтарні судді й навіть депутати,
і діамантово-алмазні прокурори!

Ми найбагатші, – вам промовить кожний, –
Багатств природніх справжня в нас оаза!
Та уявити мало хто спроможний
похід до золотого унітаза…

Усе це розриває мізки вщент
в сукупності і кожна із пригод.
В нас найбагатший у Європі президент,
та тільки найзлиденніший народ!..

30.08.2017