Моё имя. на укр. яз

Леонид Валериевич Жмурко
Моє ім’я – кропивний обпік лютий, 
луни щемливий зойк та вітровій, 
цнотливий поцілунок... Незабутий, 
сполохана душа в безодні вій... 
 
Сон найсолодший, сонячне проміння; 
У мене сотні... Тисячі облич. 
Я – невагомість. Я – важке каміння; 
Я – німота... Я – стоголосий клич... 
 
Наскрізь прозоре, як джерел волога, 
п’янке, гірке... Гаряче наче кров… 
Клянуть не раз... Й вимолюють у Бога... 
Моє ім’я – проста земна любов.
.
ЛIРИКА З ПРИСМАКОМ ПОРОХУ,2016-2020 рр.