Сув

Рахим Карим
Нима лесак ;илар сув,
Ра;с туш десак - тушар ра;с.
Бошин кўкка чўзиб у,
Сўнг ўзига бўлар ;ар;.

Ичай десанг - об бўлар,
Сузай десанг - сой бўлар.
Уй ;урганга лой бўлар,
Ичай десанг чой бўлар.

Кема, ;айи;, солларга.
Савлат тўкар жой бўлар.
;он бўлади толларга,
Гуллар учун жон бўлар.

Дарё, денгиз шаклида,
Бали;ларга бой бўлар.
Кирар музнинг аслига,
Ём;ир бўлар, ;ор бўлар.

Сувсиз жонзот ;олига,
Ачинарли вой бўлар.
Кириб инсон жонига,
Сабаб - алвон ;он бўлар!