Козак

Ключник Олег
Там на горі – явір стоїть,
Явір – зелененький!
А під ним розкинув руки
Козак – молоденький!
В чужім краю – прийняв муки,
Очі – смерть затулить,
Прийми Боже – в свої руки ,
Неси до матулі!

Бачить мати, бачить мати,
Та й рідного сина.
Не хотіла б до вік знати,
Що – її дитина!
Відкрий очі, милий сину,
Дорогий, коханий!
Мала вперту я дитину,
Згине він – незнаний!

Але голос чує вона -
Син їй промовляє:
«Хай усі задзвонять дзвони,
Хай музика - грає!
Хай не будуть пьяні дяки,
Хоч цієї днини,
Поховають хай козаки
Мене в Україні»!

Tam na gorze jawor stoi,
Jawor zielonienki.
Ginie Kozak w cudzej stronie,
Kozak mlodziusienki.
"Gine, gine w cudzej stronie,
Smierc mi oczy tuli,
Prosze ciebie, moja mila,
Donies do matuli."

Przyszla matka, przyszla matka,
Przyszla matulenka,
Obrocila blade lica
Przeciw synalenka:
"Otoz widzisz, moj syneczku,
Moje drogie dziecie!
Nie sluchales ojca, matki,
Takie twoje zycie."

Prosze matko, prosze matko,
Pieknie pochowajcie,
Niech we wszystkie bija dzwony,
W organ mi zagrajcie,
Niechaj tylko nie chowaja
Cmentarniane Dziaki,
Jeno same ukrainskie
Grzebia mnie Kozaki!

27.08.2017