Лиш Ти наш, Боже нам взiрець...

Афанасий Вержак
Лиш Ти наш, Боже – нам взiрець,
Бо ж заповiв: - Любiть брат брата …
В ковуклi – зрадник! Не чернець –
Мовляв: - Згорить хай брата хата …

Що сталось, Отче Наш, скажи?!
Чому ж це люди зскаженiли?
И нащо точуть в нiч ножi,
Котрi столiття ж вже ржавiли …

Чом Катерина йде в повii?
Де досить часто, гiрко плаче,
Втiка … За нею вiтер вiе,
Та щастя, в мандрах тих, не баче …

Скажи наш, Боже –  знаеш ж все:
Хворобу люд здолать зумiе,
Прийме ЛЮБОВ ПОНАД УСЕ?
Надiя вугликом жеврiе …

23.08.17p.         17:45;      М «Царицiно»