Що таке любов?

Роман Ангелис
Дмитру та Іванні від щирого серця
в День весілля 19 серпня 2017

Що таке є любов? - не цукерки та квіти,
Не гучна метушня, що лишає лиш пил.
А любов - наче хліб, наче золото жита, -
Зігріває теплом та багатством землі.

Що таке є любов? - це не є разрахунок,
Це не банк чи базар, та не цінний папір.
А любов - то солодкий п'янкий поцілунок,
Що звільняє двоїх від образ та журби.

Що таке є любов? - ніжний лагідний дотик,
Тихе щастя, що є в світі Він та Вона.
А любов - уві сні ледь затриманий подих;
А любов - необхідна цілюща вода.

Що таке є любов? - це оселя для серця,
Переконливе "так" серед черги "але".
Це єдина людина, з якою живеться
Якось зовсім інакше (бо чуєш: своє).

Не тримайте любов, бо вона наче вітер;
Не співає пісень поневолений птах.
Зберігайте любов - це є скарб найцінніший,
Бо немає життя там, де зникла вона.

(с) Роман Ангеліс
17 серпня 2017