зажмурив глаза

Филмор Плэйс
***
зажмурив глаза
завязывает мальчишка
ее шнурки

closing eyes tight
the boy is fastening
her shoelaces


***
вслед облакам
неотрывно глядит
огородное пугало

follows clouds carefully
with his gaze
a scarecrow


***
прутик из муравейника
кошатница подает
руку в царапинах

a twig from an anthill –
the cat's mom offers
her hand in scratches


***
после обеда
раскачиваются в молитве
крошки в бороде

after lunch
сrumbs in the beard
swinging in a prayer


***
пустеет улица
никуда не торопится
собака-поводырь

street empties
a seeing eye dog
has nowhere to go