а и ий эркак

Рахим Карим
Баъзи бир аёллар эрсиз ўтади,
Ўзига тополмай «;а;и;ий эркак».
Шундай орзу билан ўтиб кетади,
Уларга тенгги йў; бир нусха керак.

Зеро камлик ;илар, со;ол, аъзоси,
Гавдаси, жуссаси, бўй-баст, мускули.
Негадир ё;майди тур;и, авзойи,

Аслида бундайлар  шўх, эркакшода,
Эркакларни ;илиб юради  эрмак.
Лекин ту;иб олар ў;ил, ;ар ;олда,
Бўлмаса ;ам эри “;а;и;ий эркак”.