Анламыйм мин доньяны

Рябина Хат
Телевизор карыймын да
Шаккатам бу доньяга
Нинди генэ хикмэтлэр юк
Сыймый хаттэ бу анга.

Кемгэ ходай бала бирми
Кемдер ел саен таба
Исерек ана белэн усэ
Рэхэт курми ул бала...

Кемнен ата-анасы бай
Балда - майда йозэлэр
Баласы ни кыланса да
Алар инде тузэлэр.

Кем узенен гомере буе
Бар малын эшлэп таба
Акча кадерен белеп усэ
Алар тапкан хяр бала.

Берэу гомер буе укый
Бер-иш мэктэпне бетми
Ничек яшэсен уйламый
Бернигэ исе китми...

Кайбер кызлар унбиш яшьтэ
Бай кияу кузли башлый
Алар рэхэт тормыш эзли
Укысы килми , ташлый.

Бик унган, тик булганнары
Укый кеше булыйм, дип
Миннэн урнэк алып усэр
Минем улым, кызым,дип.

Берэулэр кон-тон тырыша
Ойлэнэ, йортын този
Эшли, ашый, тирен тугэ
Еллар уткэнен сизми.

Ничек яшэсэндэ була
Ачта була, тугы да
Кемнэр курортларга чаба.
Кем бакчада казына))

Ана капиталын алып
Куплэр йортлар салалар
Эш соймэгэне пошынмый
Шуны эчеп яталар...

Атна утми дурт йоз менне
Эчеп бетерэ алар
Алар кэеф-сафа кора
Ачтан елый балалар...

Тормыш коту бик авыр эш
Сабырлык. акыл кирэк
Буген булса, иртэгэсен
Уйлаганы бик сирэк...

Без дэ яшибез бу жирдэ
Гомер буе коч тугеп
Кешедэн алда йогердек
Йормэсеннэр, дип колеп

Тормышыма мин ризамын
Калмадым мин артта да
Кочэнеп тарттым доньяны
Узем жигелеп арбага...

Ничек тели шулай яши
Хяркемнен уз язмышы
Кем остенэ рэхмэт ява
Кемгэ рэнжу-каргышы...