Запашнe осiннe рiзнотрав, я...

Белякова Светлана Николаевна
Запашне осіннє різнотрав'я:
пряне, терпке, немов терен синій, перезрілий.
Стернею оголені поля.
Шарудить багряне листя під ногами,
лягає попід тинами,
за вітром кругообігом літає,
ковдрою землю застіляє.
Скрізь вогнища запашні палають,
запах осені нагадують.
Настала грибна пора,
туманом осіннім закутана уся.
Не у силах затриматися тепло,
білка запаси збирає в дупло.
Осінь входить у свої права,
запасай на зиму дрова,
а як прийде Покрова -
"зареве дівка, як корова"!.