Дидедин шал

Гулья Мисриханова
Сенфен ахвар, къалурнач заз
Атанвай диде
Белки руьгь тир , са кьил ч1угваз ,
, Гьатнавай к1вале.

Элкъвейла зун чими фу гуз,
Жуван хтулдихъ.
Акуна заз шал дидедин
Галаз стулдихъ.

Тадиз а шал кьуна гъиле
Къалабулух кваз.
Гагь и патахъ , гагь а патахъ
 Фена зу шал гваз.

Фад-фад фена жагъуриз зу
Диде авай к1вал.
Атанвай диде такурла
Гьатна рик1е т1ал.

За сундухда хуьзвай а шал
Акъудна вучиз?
Белки диде атанвайт1а
 Хутахиз вичиз?

Я тахьайт1а алук1 лугьуз
Акъудна анай
Вегьенвайт1а , зи стулдихъ
Шал цуьквер алай.

Тунвай тир за шал сундухда
Ядигар яз амукьдай.
Белки вахтар атанват1а?
Дидедин шал алук1дай?

Аламатдин инсан я зу
 Гагь шехьиз , гагь хъуьредай.
Цаварал хъфенвай диде
Жагъурзавай дуьньедай.