Укра1нська мова

Валентина Щиголева
Українська наша мова
Наче пісня колискова.
Як джерельна вода чиста
Та як сонце промениста.

Туги крик мов журавлиний,
Гір розсипані перлини.
Як струмочок с гір струмочок,
Щастя ніжний то віночок.

Доброзичлива та щира,
Материнська святість віри,
Що здолаєм долі пащі,
Щоб життя настало краще.

Проміня ласкавий дотик,
По життю рішучі кроки
До жаданої вершини,
Шлях цей - щастя України.