Асоц ативн в ршики для д тей про цифри

Игорь Голомозый Украина
Один

Один татко, одна мамка,
Рот один, неначе ямка.
В лиса довгий один ніс,
Та один пухнастий хвіст.
Один місяць.Одне сонце
Загляда в одне віконце.

Два

Лапи дві та два крила
У синиці та орла.
Рученяток двоє маю –
Рукавички дві вдягаю.
Для двох ніжок чобіточки
Два стоять собі в куточку.

Три

Кольори три різні має
Світлофор – ними моргає.
Рояль має аж три ніжки.
Мишки три впіймала кішка.
Восьминіг три серця має –
На дні моря спочиває.

Чотири

Має стіл чотири ніжки,
І чотири лапки в кішки.
Ось чотири каченятка,
Качки дітоньки- малятка.
Стін чотири у квартирі,
Дірочок чотири в сирі.

П’ять

П’ять веснянок на щоках,
По п’ять пальців на руках.
П’ять комбайнів косять в полі.
«П’ять» оцінка така в школі.


Шість

По шість лапок у комах;
Шість у мух, шість у мурах.
Шість пелюсток має квітка,
Рибок шість впіймала сітка.

Сім

Сім веселки кольорів,
Сім у череді корів.
Кожен тиждень по сім днів.
Вранці сім цукерок з’їв.
Має сім листів блокнот,
А у музиці сім нот.

Вісім

Вісім ніг у восьминога,
Вісім риб пливуть повз нього.
Вісім мух одразу «хап»,
Павучок у вісім лап.

Дев’ять

Дев’ять сонячних планет,
Там летять дев’ять ракет.
Падають поміж ракет,
Дев’ять вогняних комет.

Десять

Десять пальців на руках,
Десять їх на двох ногах.
Десять років у житті –
Свічок десять у торті.
*****