Аялдин фикирар

Гулья Мисриханова
 Сагърай вун зи дах
заз сипед гъайи.
 Мус жеда бес зун , гьа вун хьиз яргъи.


Занни вуна хьиз , физ к1валах ийиз
Хикида  пулар к1вализ, лап ч1ехи.

Галат жезва зун  ктабар к1елиз
Гьикьван хьурай зун  бес мектебдиз физ.

Ч1ехи хьайила зани   вуна хьиз
Эрекьни хъвада , физ туьквендай гъиз.

Гьа на хьиз  пип1е эцигда за лаш
Хъел атайла ваз вегьеда лап1аш.

Зун яргъи жеда вун жеда куьруь
Вазни бес жеда къенфет за гайи.

Зани гьа на хьиз, вав къугъван тийиз
Вахт авач лугьуз , жеда кимел физ.

 Меселлайризни куьмек гун тийиз
ХЪфида  ксуз рак акьал хъийиз.

Анжах хьайила заз гъвеч1и са хва.
Зун жеда адан халис дуст-буба.