now

Пташка Ив
я довго йшов вперед по камяній пустелі,
збивав коліна, волів любити вільно
і бути відданим твоєму сну.

в мені кричали голоси, мовляв «ходи зі мною!»,
«я буду теплою, німою, лише твоєю тьмою».
всі ці оазиси були лиш хворою уявою,
вони були як ти - моєй жаданною примарою.

я вмирав від спраги, загинався голодний,
кричав від болю і сунув до рота кляп.
але відчувши той запах волі,
плив так далеко,
щоб вже ніхто не кинув
свій рятувальний круг.