Мая мара

Любовь Шмидт Юркевич
Мне хочацца душэўнага цяпла
І хочацца іншым яго дарыць,
Каб сям'я мая і сябры
Маглі шчаслівымі быць!
У мяне ў душы цёпла,
І я хачу ім падзяліцца,
Няшчасцям ўсім, каб на зло
Наперад ісці, да мары сваёй імкнуцца.
Сэрца перапоўнена любоўю,
І хочацца яе аддаць,
Каб гэта пачуццё велізарнае
Больш ніколі не страціць.
Мара - такое кароткае слова,
Але колькі дае натхнення!
Той, хто ў мары свае верыць,
Зразумее маё пачуццё.



(Это стихотворение написанной на белорусском языке), (картинка из интернета).