Каханы край

Ключник Олег
Я ў тым краю, яшчэ ні разу не быў,
Не чуў і голас пушчы векавой,
І шум ялин сярод блакіту неба:
Для свету сатварылі выяв твой..

"Сябры" і "Песняры" - яго стварылі,
У тых песнях, што скрозь гады пранеслі.
Блішчаць твае стагоддзі, як медалі,
За бітвы, што і Свет выратавалі

І дзякуй, што ты ёсць, в абдымках неба!
Цябе ў каханні я прызнацца не баюся!
Вялікі край, - мне іншага  не трэба!
Цябе кахаю  родна - Белорусь!

Яшчэ за то  кахаю ,  -  часы мінуть
Зямля сардэчных і простых людзей!
Якіх ніколі і ў ліху часіну
Не скарыў, не захапіў зладзей!

Сыноў, калі то ў бітву выпраўляла,
Так ты усіх адна магла чакаці,
Бяда цябе і гора - не зламала,
Для ўсіх была і ёсць - радзіма Маці!