Я причаюсь метеликом...

Олеся Райська
Я причаюсь  метеликом  барвистим
Приреченим…  ні, не дожить до ранку
Не встигнеш, навіть, випить філіжанку
Своєї кави ранком світлим,чистим

Метелик… За банальністю ховаю
Я тріпотіння ніжне та непевне
То ж сподіваюсь - виняток із правил.
Та не  шукаю  слів, відтак - даремно

Пий каву, друже,- все на жарт я правлю
Метелик гине – нам обом відомо
Той  махаон не вкаже шлях до раю
Суцільна проза.  Жорстко та свідомо…