Цiлющi грона

Васютинская Галина
Зернятко маленьке
     в землю закопали.
Потихеньку з нього
     паростки зростали.
I гнучкi лозинки
     розтяглись, веселi,
Вже на тин пiднялись
     i на дах оселi.
Вирiзьблене листя
     свiже, зелененьке...
Розцвiли духмянi
     квiточки пухкенькi.
Та невдовзi й грона
     сiк набрати встигли.
Золотавим сонцем
     восени достигли.
I смачнi, й солодкi,
     рiзнокольоровi -
Дарували радiсть
     ягоди чудовi.
I пiд гнiт iх клали
     та давили дужче.
Здобували з ягiд
     добрий сiк цiлющий.
Вiн слабким i хворим
     жити допоможе,
Жвавiсть i бадьорiсть
     людям дати зможе.
Гронам винограду
     дуже вдячнi люди.
Сила i здоров"я,
     добрий настрiй буде.