Загальмувати дiйснiсть..

Константин Матаков
***

Загальмувати дiйснiсть
Нехай столiття вії
Злiтають, i – додому,
Враз – розчинили очi
Та знову зачинили;

Iде мурашка часу
Несосвiтенна дурiсть
Лихий попутав пана
Триває нiч мов мiсяць
Пилипiвка до скону;

I сонце з небосхилу
Не сходить 103 роки
Як запобiгти горю
Не знає тиждень тижня
Все ж краще, щоб столiття
Тривало вiк насправдi..

280717