1932. Батько

Александр Шевченко 62
1932. Батько.

Голод вже був, та ще не пухли діти,
Зерно заховане десь залишалось,
Вже не було чому в житті радіти,
Але надія вижити ще зоставалась...

Померла рано мати, їй би жити,
Та сім'ю її ждала завтра ще біда,
Бо ж прийдуть матір люди хоронити,
Перетрясе обійстя активістів череда.

В ту ніч не довелося батьку спати,
Носив він залишки зерна в ставок,
Щоб, не було навіть крупинки коло хати,
З сльозами в воду він вкидав мішок...

26-07-2017.