Липневий вечiр на водi

Валентина Козаченко
Яке блаженство. Легкий вітер
Грайливі  хвилі по воді
Підкочує під сонні квіти,
Від блиску майже золоті.

Чатує чайка полохлива
На необачного малька,
Для виду сонно склавши крила,
А той  між водоросль втіка.

Хлоп`ята  раків  печерують
Край верболозу у корчах,
Нещасні в'язні все ремствують,
Не поспішають вибачать.

Вечірнє  сонечко  від  втоми,
Складає  стріли  в  очерет,
Качиний  виводок  додому
Несе  на  крилах  перший  злет.