Плинний час

Елена Лугавцова
Гудуть джмелі! Джмелі гудуть,
А літо пропливає.
Години плинно так ідуть,
Життя назад спливає.

Ввібрати б всю оцю красу,
До серця пригорнути,
Але не маємо часу
Розвіяти свій смуток!

Як в небо очі підіймать
Забули ми, напевно,
Та як на зорі споглядать
Не хочемо даремно.

Годинник капа кожну мить,
Секунди відміряя,
А час летить, летить, летить!..
Як літо відлітає.

І не вернуться ці джмелі,
А листя буде нове,
Літа мої,  мов журавлі,
Не вернуться вже знову!..