Я уявляв - яким вiн був колись?

Миклош Форма
Я уявляв: яким він був колись?
Той? Перший – хто відчув бажання вірша?
Як зрозумів, що перший вірш напише?
І як рядки зі серця полились?

Яким він був? Великим? Чи малим?
Був красенем? Чи просто пересічним?
Не уявляю я його обличчя...
І вже ніколи не побачусь з ним...

А може, не у ньому таїна?
А може, таїна – у ній: у Пані?
Чи Панночці? Але – у ній? Коханій?
І народила перший вірш – вона...

..........................................

Johnny Palacios, Peru