Туга за Украiною

Ольга Липа
Туга за Україною

А в тобі зараз теж захід сонця,
І кудись все летять журавлі,
Та ридає моє бідне серце,
З ароматом степів і землі...

А ти плачеш  за мною  дощами,
І сльозами похідних вітрів,
Світлим ранком і тими ночами,
Коли місяць зорю не зустрів...

І немає в мене ні хвилини,
Без  зажури, нудьги по тобі...
Пропливають минулі картини,
Знову грає струна на журбі...

І я ледве, лиш ледве живая,
Больовий не побачу поріг,
Де вовків безпородная зграя,
Там мільйони даремних доріг...