Спадчына

Виктор Шатило
Сёння дзень ляжыць пад коўдрай адзінокі...
У вокны грукаў дождж нябёсаў срэбравокі.
Яблыня - зялёная лістота -
Зірнула, - і касмічная істота.
Дубцамі ашчарэпіліся шыбы:
Маліннікі; некалі - птушкі, рыбы
Краналіся; аж красаваліся жыццём!
І свет не млеў, глыбокі пачуццём...