Пастух

Виктор Шатило
Свiтанак на далёкiм лузе.
На травах цiш, вада, -
Як цень, крышталь iльда,
Там, дзе барада
У кветках, - дзед, арда...
Хлеб ды сала на абрусе!
Кiй. Жалейка.
Агню вейка.
Дым.
Рудым.
У Старажытны
Рым...