На Купала. укр

Ирина Бондарь Левобережная
На Купала

Тут багаття палає від  древніх чи душ, чи світил.
Тут гірчать полинИ, і вінки по воді відпливають.
Давні шрами мої, де сліди від відламаних крил
Заживають, і мрії у зоряне небо злітають,

Бо лікує зело, що світанком збирала в полях,
На високих могилах, в ярах, коло чистих потоків.
Поєднались в мені небо, магія, пісня, земля,
Проростаю у Рід, Живо-Корінь несу через роки.

Там багаття палає від древніх чи душ, чи світил,
Там віщують ВолхвИ, у купальському колі – танцюють
Ноги босі, і сила магічна землі та травИ
Диво-знаки пророчі для кожної долі чаклує.
25.06.2017