Мамина ласка

Евгений Рослик
Чиї то ручата?
Чиї ноженята?
Чому ж то ти плачеш,
Солодкий козаче?

Тебе я зігрію,
Водицею вмию,
Дам кашку духмяну
Та булку рум’яну.

Не будеш з бідою.
Закрию собою.
Мій рідний синочок,
Гарний колосочок.

Не плач, бо не личе,
Ти ж э - чоловіче!
Я бога молила,
Щоб дав тобі сили.