Школьные этюды. 11. М сто спить

Анатолий Иванко
Місто спить – у загравах заводів,
В миготінні сигнальних вогнів,
В тихім дзвоні порожніх трамваїв,
В перегуках тривожних гудків.

Моє місто спочило до рання.
Металурги сплять, шахтарі.
Місто тихо чекає світання,
Спочивають його трударі.

Та не сплять Лос-Аламос і Дубна,
 Циклотрони гудуть; на зорі
Голубі кімберлітові трубки
Відкривають прості трударі.

Світ працює: заграви заводів,
Гуркіт шахт і ракетний вогонь.
Лине ніч у багряних розводах,
Місто спить. Не тривожте його.

1969.