Поглянь, щасливi як пернатi..

Ирина Боговина
         ***
Поглянь, щасливі ластів"ята
Снують в повітрі і кружляють,
Щебечуть, весело співають,
Бо тут їх дім і їхня хата...

Над лісом, полем і садами
Той лемент носиться кругами,
Крилом сяга хмаринки аж...
Ось де найвищий пілотаж!...

Польотом старші управляють,
На крильцях молодь дріботить,
Щомить то вверх, то вниз шугають,
Робота йде, тренаж кипить...

При ділі всі виходить, друже,
Глянь, спохмурніло небо дуже,
Вже над ставком зграйки літають,
Ледь не води крилом черкають.

Звін, лемент, галас ще носився,
Якийсь у гаморі був ляк,
Він подавав прикмети  знак,
Бо дощ іздалеку просився,
Поров городи навскісяк...

        ***