Ти ж не плачеш, коли я йду?

Миклош Форма
- Ти ж не плачеш, коли я йду?
- Ні, уже наплакалась, годі,
хоч сльоза – у жіночій природі.
Ти ж – на радість, а не на біду.

- Ти ж лишаєшся знов сама...
- Так, сама, але є надія –
про твоє повернення мрію,
а біда – коли мрій нема...

- Ти ж мене не забудеш, так?
- Як же можна тебе забути:
ти ідеш, аби повернутись,
а без тебе уже ніяк...

...На порозі – слова прості.
На прощання – слова звичайні.
Все одно він не взнає тайни:
чи не плачеш на самоті...