Арыгамi. Бел. укр

Ядвига Довнар
Вяршыня ўзлёту пад снягамі...
На піку лета сном варожыць...
Самотным лёсам ля падножжа
Маўчыць жураўлік-арыгамі.

Уцехай птушкам - песня, воля...
У мроях ловіць звон прасторы,
Душой узнёслы юны жораў -
Быць "арыгамі" яго доля.

Ён чуе: сэрца не з паперы,
Маўчыць пра тое, што прысніцца...
Але не згодзен стаць сініцай
Сапраўднай - толькі хто ж паверыць?!

Маўчыць жураўлік-арыгамі,
У недасяжнасці глыбокі...
І па Касмічнай мо праграме
Крылом кране і ён аблокі?!

11.07.2017   Ядвіга Доўнар(Кур'яновіч)

На ўкрінскай мове прачытала
Міраслава Стулькіўская:http://www.stihi.ru/2019/07/28/344

Оригамі
*******

Мирослава Стулькивская

Вершина злету під снігами...
На літню мить чаклує ніжність...
Самотнім сном біля підніжжя
Мовчить журавлик-оригамі.

Пташина втіха - пісня, воля...
У мріях ловить дзвін простору,
Душа несеться  вперто вгору...
Та "оригамі" його доля.

Він чує: серце не з паперу,
І не розкаже, що насниться...
Не згоден з назвою "синиця",
Бо справжній - тільки хто повірить?!

Мовчить журавлик-оригамі
У недосяжності примарній...
І по Космічній мо' програмі
Крилом торкнеться ніжно хмари?!