О, Ноче моя, свiте милий, - без жодного свiтла

Миклош Форма
О, Ноче моя, світе милий, – без жодного світла.
О, Ноче моя, а мені і не треба зірок.
О, Ноче моя, де легеням бракує повітря,
Бо кожен мій подих – цілунок найкращій з жінок.

О, Ноче моя, поміж мріями – дійсності промінь.
О, Ноче моя, поміж ніжностей – болю межа.
О, Ноче моя, ти мені шепотіла у скроні
Слова невідомі, які розуміє душа.

О, Ноче моя, і чому ти раніше не сталась?
О, Ноче моя, – та, хто щастя дала замість сну.
О, Ноче коротка, якої по-літньому мало,
Уже не забуду тебе... І колись повернусь...