Романтики фiзики i романтики лiтератори

Миклош Форма
Романтики фізики чи математики мало чим відрізняються від романтиків літераторів. І ті, і інші пишуть свої думки і емоції всім відомими позначками, цифрами, літерами, сподіваючись на розуміння. Але, коли розуміння немає, все одно – пишуть. Їм головне висловитися, оголосити дух творчості: твору, формули, чи то формула математична фізичного процесу, чи то формула літературна щастя і любові. Хтось колись зрозуміє... Використає. Зробить щасливим людство, зробить щасливою людину...