Мария. Веселинка Стойкович

Софья Измайлова
МАРИЯ
для МАШЕНЬКИ

Мария к облакам взлетит,
если захочет.
Мария воды оживит,
горы и долы,
если захочет.

Мария рассвет зазолотит,
если захочет.
Мария цветы разговорит,
бабочек и птиц,
если захочет.

Мария поезд укротит,
если захочет.
Мария песней заворожит
глаза и руки,и сердца наши,
если захочет.

http://www.stihi.ru/2017/06/30/82

Мариjа
Веселинка Стойкович.Сербия
МАРИЈА
За Машењку

Марија облаке скида
Кад пожели,
Марија воде развесели,
Брда и долове,
Кад пожели.

Марија зору заруди
Кад пожели,
Марија цвеће развесели,
Птице и лептире,
Кад пожели.

Марија возове покрене
Кад пожели,
Марија песму развесели,
Очи, руке, срца наша,
Кад пожели.

Марија.

(За твоју срећу)