Гъуьлуьз физвай рушаз дидедин алхишар

Гулья Мисриханова
 Ч1ехи бахтар гъидай к1вал хьуй ,
Физвай к1валикай.
Ваз уьмуьрлух юлдаш хьурай
На  кьур гъуьлуькай.
Дидевилин к1енивал гваз агатрай къари,
Хъсанвилер дуьньядавай ваз хьурай вири!

Чан чна чин тербиядал  Ч1ехи авур руш.
Вун бахтлу жез физвай а к1вал
 Чидаз ухшар туш.
Кват1а ч1уру хесетар вак
Тур на чин варцел
Вегьез тахьуй рагъул леке ,
Бубадин т1варц1ел.

 Гьуьрмет ая а к1валевай гъвеч1и ч1ехидаз
Четин хьайт1ани ,
 Алахъа к1валин къайда кьаз.
Тапшурмишай крар вуна
 Акъуда кьилиз.
Ц1ай тур къула ,
 Чимивал це вун физвай к1вализ.

Чира жуваз  артухриз фу,
 Т1имил гъуьруькай
Твах жув хъсан, даях хьуй ваз
Физвай гъуьлуькай.

Ягъалмиш жез сес хкажмир
 Адан дидедиз.
Гьа зун хьтин диде я ам ,
 Хва гъай дуьньядиз!

Лугьумир гьич садрани заз
Куь къалдин гафар.
Чир хьухь ваз цларихъни кваз
 Авайди япар.
К1валяй акъудмир са гафни,
Хесет я хъсан
Зин мурад я , вакай хьунухь
бахт авай инсан!

Авунат1ани дидейри хана куьн ч1ехи
Гила чешнеллу хзан хьун
Гьам я ви буржи!