Алиболат

Адилгерей Минатуллаев
Суратлама сююнчюмню ёкъдур гючю тилимни,
Къумукъ эдеп - адабият! Бермегенму билимни?
КЪолгъа тутуп кагъызымны, язма алдым къаламны,
Бу дюньягъа тувгъан учун, алгъышлама баламны!!!

Ормандагъы тереклер де бюрленелер язбашда,
Къарлыгъачлар чарнай туруп, къуванч яя отбашгъа.
Сююнч гирген юрегиме, гёзлеримде сувлангъан,
Бу дюньягъа азиз балам Алиболат тувгъангъа!