Эндирейге тоюна ювугъумну

Адилгерей Минатуллаев
Эсге алсам сёзюм гелмей сёзюме,
Булай къыйын гёрюнмесин гёзюме.
Душмангъада ёрамайман къыйынны,
Шу сёзлерден башлайман мен йырымны.

Эндирейге тоюна ювугъумну,
Ёл чыкъгъанман кютмеге къуллугъумну.
Умут этдим тою булан къутлама,
Гюл-чечекдей огъар яшав ёрама.

Той юрюле, жыйылгъан дос-къардашлар,
Бирлер бийий, биревлер айта тостлар.
Амма ахшам пашман хабар етише,
Ювугъубуз терен ойлагъа тюше.

Гелин къызны оьз-анасы жан берген,
Бу дюньягъа ол даимге арт берген.
Женнетлер де болсун жаны ону да,
Юху тапсын парахат тар къабурда.