Базар бойда

Адилгерей Минатуллаев
Базар бойда бир къызъяш бар сатагъан бурчакъ,
Инаныгъыз ювукъ дослар дюр-дюр таш къурчакъ.
Бурчакъны татыву
Гёзелни сатыву,
Юрегиме чача               
Сююв гьисни яйывун.    

Суратласам, суратлар йимик ону юзю,
Аривлюгюн болмасман айтма мен де тюзю.
Яшлыгъым яйнайгъан
Чечегим яшнайгъан,
Гёнгюм мени ача
Къызыл энглер иржайгъан.