Насип гёзлеп

Адилгерей Минатуллаев
Насип гёзлеп узат магъа къолунгну,
Мени булан оьтгер яшав ёлунгну.
Савгъатласын чечек байлам умутлар,
Пуршав этмей сююв гьисге булутлар.

Алгъасама - яш юрекни къоллама,
Терс ёлланы тюшмей гюлюм сайлама.
Гери уруп сююв гьисни ойламай,
Яшавунгну башгъа булан байлама.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Гьар сёзюнг айтагъан - гёзлени нюрю,
Бавдагъы терекни чечеги, бюрю,
Гюнешдей шавлангны ёлума яшнат,
Къашларынг, гёзлеринг бир магъа ойнат.