Сич..

Ольга Куделя
Схоронить вечір за вікном,
Приземлену та юнну вишню,
Останній промінь за столом,
В вікно-люстерко не дивися.
Останнім подихом в цей день,
Збуди сича,що спить у клітці,
Вклонись від мене і пісень,
Нічних віддай,душі-лебідці!
Він налітався вже у снах,
Як люд на вік земний нажився,
В руках людських,як в кандалах,
Він поневолений лишився.
Нічна пітьма,не сип зірок,
Крадусь,як злодій в темних шатах,
Ми робим безліч помилок,
Та можем інших-виправляти...
Хоч гість квартирі та двору,
Мене кажан навіть не видав,
Залізні пути з петель рву,
Щоб крила підхопив знов вітер.
Лети,шукай свою зорю,
Назве ім'я цій вільній долі!
Не вітру,ані журавлю,не розкажи,
Як там в неволі!