Жилки каяття

Ая Садовская
Декорації нідочого –
Все минуло, минає та йде.
Тільки сумно… так сумно від того,
Що мотузка догори тягне.

Що спливає життя за секунди,
Так в останню хвилину життя
На обличчі, горе, Іуди
Лізуть й рвуться жилкИ каяття.

Й слова вже не значать нічорта.
Тільки справи, думки в самоті –
Є межею. Чорта! Ні –  Бога!
Обирає душа в сліпоті.

А летіти вже нідочого
Все минуло, назавжди пішло.
На обличчі Ісуса святого
Щось зайнялось,
                згоріло,
                збліло.