I вiрш - на кухнi, i слухач - на кухнi

Миклош Форма
І вірш – на кухні, і слухач – на кухні.
Дощ за вікном, а ніч – така яскрава.
Хтось обирає чай, хтось вибрав каву.
І хтось – читає вірш, а хтось – і слуха.

Ніщо так не цікаво, як поеза,
котру читаєш слухачу віч-на-віч.
Вірш – тільки кращий у нічній оправі.
Найкращий вірш і є – нічна імпреза.

І вірш – на кухні, і слухач – на кухні.
І слухають поета чай і кава.
І не читати я не маю права,
бо мій слухач – слухачка... І без сукні...