Життя... що ж то?

Ая Садовская
Життя… що ж то є? Лотерея?
Чи то може велика крамниця?
Де на кожного з нас є свОя ціна.
Де у кожного власний відбиток лиця,
Як побита Помпея.
Як велика війна....

Із самим,
                поодинці,
                з народом
не припиняється, іде боротьба:

паперове лахміття чи то голодьба,
черствий хліб чи нарізка хамону.
Жебраки, що близькі до народу,
і пани, що являють святе Божество,
а насправді лайнове мають єство.
Хай спасе ж їх священна Ікона
намальована й старанно намолена.

А я лишусь з народом,
                наодинці,
                сама
і попрошу для всіх в Бога розуму.