Лезги гимн гьазуруниз куьмекчи шиир ЭВЕР ГУН

Гулья Мисриханова
Дагъларин уьлкве я , къванер мармардин.
Эк1яй хьанвай кьере , ч1ехи Хазардин.
Вин чуьллер, дереяр девлет квайбур я,
Ви рушар , гадаяр намус гвайбур я.

Авадан хьурай вун
Ватан-Лезгистан
Тербия авай к1вал,
Хзан-Лезгистан!

Такабур Шалбуз-дагъ кьил кьуна виниз,
Дамах гваз хъуьрезва , чин хайи чилиз.
Сергьятар гегьенш я ,  чилерни еке
Ахцегь, Дербент, Къуба, Къусар ва Куьре.

Авадан хьурай вун-
Ватан -Лезгистан
Акурай ви гьал чаз
Хъсан Лезгистан!

Лекьер я чун лекьер , азадвал к1ени
Гьазур я вилик физ, хиялрал михьи.
Яру ранг ят1ани , ква лезги иви.
Сагъ хьурай лезги халкь, сагъ хьурай вири!

Вун женнетдин багъ я
Цуькверин макан!
Авадан хьурай вун,
Лезгийрин-Ватан!!!!