Незалежнасць назаужды!

Ольга Фетт
Песняроў беларусі вольнадумная рэч
рэчаіснасць кранала як атточаны меч
і паны і магнаты пагражалі астрогам-
іскраметнае слова застравала занозай!

Немагчыма закрэсліць
нашых продкаў змаганні
за  адраджэнне культуры,
за незалежнасць дзяржавы.
І няхай л'ецца светлай,
празрыстай ракою
беларуская слова,
ва уселякіх умовах!