Шаир вуж я

Гулья Мисриханова
 Алахъзава гуьрчег ийиз зун жуван ц1арар
Абурун арадани твада, зи рик1ин гьалар.

А гьаларизни ягъда ранг гуьзел хьуй лугьуз.
Алакьайт1а, гьерекатда жуван халкьдиз гуз.

Гагь суалри батмишда зун , мад твада рекье
Жагъуриз хуш къведай  гафар мана квай еке.

Гьар са ц1арц1ик маналу гаф кутаз алахъда
А кар залай гьамиша ваъ, кьериз алакьда.

Авай кар я , гьуьлуьн девлет гилани сир я.
Гевгьерар кьаз алакьай кас, халис шаир я.

Сабурдивди алахъайт1а жуван фикир гваз.
Вахт атайла жеда завай , бахтунин тум кьаз.

Михьи булахрин чешмейрай   яд хъвайла ширин,
Сирнав ийиз регьят жеда, гьуьлера дерин.