Адзал

Алан Гаев
Адзалаен-мадзал наеуыд аемае наей,
Алчидаер зоны баелвырдаей.
Нае райсдзаен удхаессаег гаертам.
`Мсаер мах хъаеудзаенис маердтаем,

Цаеудзыстаем афтид армаей,
Бынаеттае нае каенынц уаей.
Хаедзаердтае,хаезнатае,аехца
Уым нал даетдзысты пайда.

Удыбаестаейаен радаваен наей,
АЕмае несты исгае тыхаей.
Нае райхъуысдзаен никаемаей хъаст,
Таерхон у алкаемаен раст.

Наей дзы хаераен маенгард,
Заердае нае судздзаен аефхаерд.
АЕфсармаен рад аемае кад
Аллы сидзаераен-мад.

Намыс дае хуыздаер аембал,
Цагъары хъуыдытае-хаедмаел.
Хъодыгонд дзы у гаедзрахат.
Саерибар та у парахат!