Портрет отца

Анатолий Потиенко
    БАТЬКІВСЬКИЙ  ПОРТРЕТ
Мале дитя намалювало батька,
І вийшов, як в житті, його портрет:
Звиса живіт, не сходиться краватка,
А ніс – той кольором, як вінегрет.

Як в дзеркалі, себе там бачить тато,
Та зачіска звела все нанівець.
Промовила дитина винувато:
-Кудись подівся лисий олівець…